Újság!
Betöltés...

Hétvége a LEVENDULA bűvöletében - 1.rész

Hétvégénk két helyszínen zajlott a késői szállás foglalásomnak köszönhetően. Egy része Tihanyban a fesztiválon, másik része meg Balatonfüreden, ahol szállást találtam. Utólag visszatekintve ez egy szerencsés helyzet volt, mert így nem csak a levendulákkal ismerkedhettünk meg, hanem Füred Hal és Bor ünnepével - amit szintén ezen a hétvégén tartottak - illetve ennek a városnak a csodás utcácskáival és tereivel, na meg persze a környék boraival. :))


Volt itt élő rádióadás vacsi közben (na nem velem, de a gyerekeim szerintem ilyen esetben veszélyforrást jelentenek ricsajozásukkal, ami most szerencsésen elmaradt), egy olyan kert fotózása, amelyről érkezésünk előtt két órával a Magyar Televízió forgatott filmet és a héten olvasható és látható lesz a Dekor&Mentha blogon, jegeskávék, finom halételek és borok, kis strandolás, sok játszóterezés, majd ráadásként levendulától illatozó városlátogatás. Szóval egy nem teljesen szokványos balatoni nyaralásnak lehettünk a részesei.


Balatonfüred

Kilátás a Koczor Pincészetből, a Tihanyi-félszigetre.

Majd másik irányban rálátás a borosüveg falra, ami szerintem egy zseniális kerti dekorációs elem.





Gondolnád, hogy ezt az utca részletet Füreden fotóztam?



Tihany

A Tihanyi Levendula udvarházhoz vezetett elsőként az utam, ahol már a bejárat előtt két méterrel levendula felhőben illatozott az egész utca. Bent pedig tényleg csoda várt, pont úgy, ahogy gondoltam.






Majd az udvaron, nagyon jó hangulatú kézműves foglalkozást találtam (Levendula-szív készítés), ahol a végén az alkotót és remekművét megörökítettem egy fotó erejéig. (Köszönöm Neki! :) )Ezenkívül még ínycsiklandóan különleges csemegéket is árultak, amelyeket már csak a délutáni bejegyzésben láthattok a sétánk további részével.







Gratulálok a remekműhöz és köszönöm a fotót! :))

Folytatás délután következik!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :