Újság!
Betöltés...

Rajzanak a szentjánosbogarak

Kíváncsi vagy a szentjánosbogarak rajzására ilyen kellemes nyári estén? Nem kell hozzá országhatárokat átszelned, elég ha meglátogatod az egyik magyar arborétumot. Máris csodás látványban lehet részed.


A szentjánosbogarak 10 - 15 napig élnek, egészen a párzásig. Míg a hímek a levegőben repkedve morze jeleket adnak le, addig a fűben mászkáló nőstények a hímek villanásai alapján választanak maguknak párt. Ez a násztánc pedig igen látványos meseországot varázsol körénk sötédes után. Ezért akit érdekel, az még most vasárnapig minden este 9 órakor, szakvezetéssel csoportos sétára indulhat az Alcsúti Arborétumban.

Bővebb információt itt kérhettek a szentjánosbogarakról:

Jó sétát mindenkinek!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :