Újság!
Betöltés...

KERTEK 2012 - Ahogyan Chelsea- ben látta a Világ

Anglia és talán a világ egyik legnépszerűbb kertészeti rendezvénye Chelsea- ben található. Ezért bár május végén Chelsea körül forgott a világ, mégsem tudott róla egy focirajongó sem, mert itt most nem a labda, hanem a virágok voltak a főszereplők, amelyek változatosabbnál - változatosabb módon igyekeztek felhívni magukra a figyelmet.


Összesen négy kategóriában láthatunk kerteket, amelyek közül én most csak a legszebbeket és legizgalmasabbakat válogattam itt egy csokorba össze.
Válaszd ki, hogy neked melyik kert felelne meg a legjobban és döntesz úgy, hogy most fordítod ki négy sarkából jelenlegi kertedet az itt látható kedvencedért.

MŰVÉSZ KERTEK:

Satoyama kert
A régi japán élet mindennapjaira utal, amikor még a harmonikus természet az emberek életének része volt.




A pásztor kunyhója és kertje
Itt a képek szerintem magukért beszélnek.




FRISS KERTEK:

Szegecselt tollazat (The bradstone panache garden)
Örvénylően kirobbanó energia jellemzi a kertet, amire a színek is rásegítenek.


Zöldülj
Tökéletes design tárgy élő növényekkel, tőlük teljesen szokatlan elrendezésben.



Renault kert
Mintha egy leharcolt lakótelep éledne újjá, annyira látványos az egész beállítás. Érdemes rajta elgondolkodni. :)





GENERÁCIÓS KERT:

Gyümölcsök&Zöldségek
Zöldségek és gyümölcsök széles választékát termelheted meg ezekkel a módszerekkel, amelyekhez még kert sem szükséges, hanem elég egy nagyobb terasz.



SHOW KERTEK:



Vidéki Múzsa
Bár a vidéki táj inspirálta ezt a kert képet, mégis minden eleme hasznos funkciókkal van ellátva és nem csak a design részei.




L'Occitane kert
Idén a bőrápolás számára a tökéletes kert helyszínt Korzikán találták meg, ami Chelsea- ben különösen jól mutatott. Mediterrán környezet, illatozó növények és egy csendes kis öböl.



M&G Garden
Aszimmetria, természetes anyagok és teraszok jellemzik ezt az igen különleges kertet. Akár egy különleges dekorációkkal kiegészített magánkert.



Kék víz kertje
Egy tradicionális kert tökéletesen modern példája.



Ausztrál kert
Egy karakteres ausztrál kertben pihenhet meg az, aki ilyenről álmodozik. Európai fák és bokrok keverednek szubtrópusi növényekkel, a legkisebb kontinens igen egyedi kert hangulatával.


Képek forrása


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :