Újság!
Betöltés...

Falkertészkedés, avagy konténerek a falakon

Szeretem az egyszerű, de mégis nagyszerűen kitalált praktikus tárgyakat a környezetemben. Ez a házilag összerakható kültéri zöldfal ezek közé a műszaki végzettséget nem igénylő, ám annál nagyobb sikerélményhez juttató tárgyak közé tartozik. Persze a párhuzamosról, mint a fogalomról kell némi ismeretünk legyen, de igazából ez egy teljesen egyedül kivitelezhető kerti design elem.


Az a nagyszerű benne, hogy Te határozod meg a sorok közötti távolságokat, az oszlopok magasságát, a ládák számát és a növények összetételét. Annyira egyszerű a felrögzítése, hogy egy fúrón, csavarhúzón, csavarokon és léceken kívűl nincs is másra szükséged.

A ládák hátsó kiképzése igen különleges formájú a rögzítés miatt, és a felesleges víz is szinte esőszerűen jut át az alsó ládákba, amelyek mérete az átlagos balkon konténerekkel megegyezik. Szélessége 60 cm, míg mélysége és magassága a 20 - 20 cm-es. Így az egész egy falra rögzített konténer kertészkedésre hasonlít inkább, mint a hagyományos zöldfal koncepciókra, de pont ez az újszerű elgondolása teszi annyira ötletessé.

Bár ez a zöldfal ötlet egy ausztrál oldalról származik, de úgy gondolom, hogy nem kell hozzá sok idő és biztosan lesz majd, aki meglátja benne a fantáziát itthon is ugyanúgy, ahogyan ez a Flowall termékkel is történt. 2010. őszén írtam erről a beltéri zöldfalról, és most örömmel láttam viszont ezt a terméket az Orchidea kiállításon.

Ezért, ha idővel majd tudsz magyar beszerzési forrást, kérlek tudasd velünk itt a blogon, mert bizonyosan sok kiskert vagy terasz tulajdonos örülne ennek a látványos zöldfelületnek.



Forrás
Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Zöldfalat a jövő kertészeinek
Egzotikus virágfelhők függőknek - Jeli arborétum
Mesébe illő hosszúfürtű aranyeső

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :