Újság!
Betöltés...

Tökéletesen békés sziget

Ezt a kertet lépésről - lépésre, vagy inkább szobáról - szobára fedezheti fel a látogató, ahol a zöld falakat örökzöld növények alkotják. Bár határozott, mértani vonásai elsőre unalmasnak tűnhetnek, de csak amíg jobban szemügyre nem vesszük a részleteket.


A kertben itt - ott fókuszpontként feltűnő szobrok vagy az irányt mutató napóra mind - mind tovább vezetik a kíváncsiskodót, miközben csendesen megbújó agyag tyúkok és csendben figyelő bárányok között sétálhat a látogató.

A kert virágai önmagukban is megállják a helyüket, de ilyen nagyvonalúan elrendezett ágyásokban igazán színpadi hatást keltenek a zöld sövény előtt.

A tulajdonosok egy nyugodt, békés, több részből összefonódó kreatív szigetet szerettek volna létrehozni, ami szerintem pompázatosan sikerült.


Tökéletes kompozíció: Zöld fűről a fehér kavics ösvényre vezet az út a szabályos négyszögletes átjárón át, miközben a gömb szobor tökéletesen kitakarja a mögötte található üvegház ajtaját.



Íme a zöld pergola, ami térelválasztóként funkciónál, mégis elsődleges szerepe, hogy évente egyszer ízletes gyümölcsök érjenek be rajta. Bár melósabb, mint egy átlagos pergola, ám meggyőzött arról, hogy ilyenre bizony minden kertészkedni szerető embernek szüksége van.



A ház teraszától egy fedett pergola vezeti be a látogatót a kertbe, amit komló és rózsa fut be.



Egy vicces madárijesztő az ízletes saláták között.


Az üvegházban jónéhány elszánt tök várja a kiültetést.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :