Újság!
Betöltés...

Ehető virágok és a sütemények

Még ha napközben a kabátot érezzük kellemes viseletnek, akkor is elmondhatjuk, hogy végre itt a tavasz!

Ahhoz, hogy mindez valós élménnyé is váljon, kertjeink megmutatják számunkra - a nyíló virágokon keresztül -, hogy milyen csodás tud lenni a kora tavasz. Egy kedves primula (vagy kankalin) virág pedig ünnepi díszbe öltöztetheti a legegyszerűbb süteményünket.


Amint megérkezik a tavasz, egyre több időt tölthetünk a kertben. Az idő előre haladtával pedig szép lassan felfedezzük annak sokszínűségét, amelyek között válogatva nem csak a kertben, hanem a tányérunkon is csodálhatjuk annak szépségeit. Mert a kertben sétálva, az ehető virágokra pillantva, akár süteményeink dekorációjaként is gondolhatunk.

Bár a süti önmagában is zseniális lett - hála Nigella egy újabb ripsz-ropsz sütemény receptjének -, ilyen szép és csinos megjelenése lett ennek a citrusos mini kuglófnak abban a pillanatban, hogy ízletes virágok és színek ölelték körbe. Azaz egy finom - bár látványában egyszerűbb - ételt, sokkal izgalmasabb fogássá változtathatunk kedvenc ehető kerti virágainkkal.Ha tetszett, akkor olvass bele ebbe is:

Nevelj ehető virágokat kertedben!

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :