Újság!
Betöltés...

Dekoratív kerítés megoldások

Mindannyian szeretünk olyan sarkot kialakítani a kertünkben vagy teraszunkon, ahol biztonságban tudhatjuk magunkat az idegen tekintetek elől. Látványos és dekoratív megoldásként különböző fa vagy bambusz takarással egyediséget kölcsönözhetünk kertünknek és helyet spórolhatunk a kedvenc időtöltésünk számára.

Ezek a dekoratív kerítések kis tér esetében még a ritkább növény ültetést is lehetővé teszik, ezzel is helyett spórolva a család számára.
A fenti kép jó példa arra, hogy a vízszintes vonalak hogyan szélesítik optikailag a teret, míg a három fa zöld lombja élettel tölti meg kertet úgy, hogy közben az élettérből nem vesz el helyet.

Nem csak kerítésben érdemes gondolkodni. A belső tér is szeparálható egy ilyen szép kidolgozású térelválasztóval, amire akár növényt is futtathatsz.

Ha nem találod elég magasnak a már elkészült kerítésedet, akkor bátran toldd meg néhány vízszintes sávval. Kifejezetten látványos megoldás lesz, mintha mindig is így tervezted volna.

Szinte sejteni lehet, hogy ez a kerítés egy természetes kertet ölel körül. Ám karakteres megjelenése miatt, szerintem ilyen mennyiségben nem tudja elérni a célját. Itt a kevesebb, néha több elve érvényesülhet.

Bár nem takar teljes mértékben, mégis van valami csábító ezekben a félig fényáteresztő párhuzamos bambuszrudakban.

Trópusi hangulat kedvelőinek ideális választás ez a nád-bambusz párosítás. Mintha egy hangulatos esőerdő közepén pihennénk ki a mindennapi fáradalmainkat. Megfelelő növényekkel párosítva igazi nyaralós hangulatot áraszthat magából.

Ezt pedig minden tea és teaszertartás szerelmesének ajánlom. De jól ragaszd oda a csészéket, mert hamar eltünhetnek. :))


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :