Újság!
Betöltés...

Kertépítő verseny 2012 - Dekor&Mentha szemmel

Idén a megszokottól eltérően nem az őszi Hortus Hungaricuson, hanem a múlt héten megrendezett Construmán zajlott a Kertépítő verseny. Az "F" pavilon teljes mértékben a kertépítők rendelkezésére állt, ahol diák és profi kategóriában mutathatták be a kreativitásukat és szakmai tudásukat.


Az ilyen rendezvényekre már hónapokkal előtte készülök, de sajnos múlt héten több napos hörghurut kikúrálása után sikerült elkapnom a kisfiam által haza importált bölcsis vírust, ami azután úgy ledöntött a lábamról, hogy végül az otthon maradás mellett döntöttem.

Szerencsére az öcsém a kerteken kívül a fotózást is kedveli, így elküldtem magam helyett erre a kiállításra, hogy ő készítsen a blog részére fotókat, amelyekből én nekem csak csemegéznem kellett. Jófej tesóként minden kertet lefotózott és meghagyta nekem a szelektálás lehetőségét.

Íme az idei "Best of" Kertépítő verseny Dekor&Mentha szerint:

ÉrzéKert


Hófehér gömbölyű kavicsok, csobogó víz, illatos virágok. Mind az öt érzékszervünkre kényeztetően hat egy ilyen kert, akármilyen kicsi is.

Hurrikán Kert

Mintha egy tomboló vihar közepén lennénk, úgy repkednek a deszkák a háttérben.

Minden igényt kiszolgáló kert

 Természetes anyagok felhasználásával épült ez az egész család igényét kielégítő izgalmas formájú kert, ahol pihenni, játszani és egy picit kertészkedni is lehet.

Hobbit kert
Gyűrűk Ura rajongók figyelmébe! Megelevenedik a mese egy kert erejéig.

 Természetesen Modern

Igen, vannak pillanatok, amikor ilyen kertre vágyom, de tisztán látom, hogy gyermekeim szempontjából nem ez lenne az ideális.
Bár stílusosan környezetbarát, és csendesen pihentető, ami segít a mindennapi kikapcsolódásban.

"HaszonKert"

 Felgyorsult világunkban egy ilyen kert segít pár órára megállni, és ellazulni ebben az erdei környezetben, amit akár mi magunk is megteremthetünk.

"A nyugalom szigete"


Először talán unalmasnak tűnik az a két kertiszék, de csak amíg a benti nyugalmat és kinti forgatagot összekötő vizesárokba bele nem kukkantunk. Ám a kinti forgatagot elhagyva a lépőköveken keresztül egy nyugalmas kertbe érkezünk.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :