Újság!
Betöltés...

Varázslatos virágok és az Orchidea kiállítás

Az orchidea szerintem az a növény, ami már önmagában állva is csodásan szép dísznövény, de amikor a kiállításra belépve több ezer ilyen szépséget megpillantottam, akkor hálát adtam az Égnek, hogy ez nálam még nem került fel a gyűjtendők listájára. Szépség, kellem, extravagancia mind - mind megjelent ezen a kiállításon virágok formájában. Csak választani kellett tudni.


A szervezők gondoltak a kevésbé szakértő közönségre is, és éppen ezért meghívtak jónéhány nyertes alkotást a tavalyi Hortus Hungaricus kertépítő és virágos enteriőr versenyről, amelyek most egy kissé átalakulva, azaz orchideákkal turbózva várták a látogatókat.



















Lehetetlenség volt mindet lefotózni, ami megtetszett, sőt ide a bejegyzésbe is csak szűrve került fel néhány ízelítő gyanánt.
Amelyek számomra figyelmet érdemeltek, azok a télálló orchideák. Akár -25 fokot is bírják a kertben, kavicsos-sóderes talajággyal!














Erre az abszolút nemzetközi kiállításra, Párizsból természetesen nem más érkezett, mint szépen kidolgozott orchidea formájú ékszerek. Gondolhatjátok, hogy itt aztán volt tolongás. :)



















A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :