Újság!
Betöltés...

Mielőtt az eső...


Ezeket a képeket még a múlt heti nagy esőzések előtt készítettem. Sajnos, azóta rózsák ilyen mennyiségben nincsenek a kertben, de ezekkel a képekkel egy kicsit visszaelevenítem. Volt, amit lefotózni sem tudtam, mert fáradtan hazaérve úgy döntöttem, hogy majd másnap reggel készítek róluk fotót, de addigra az eső teljesen megszabadította a bokrot minden virág, minden egyes szirmától.
Így a rózsakert, ami ilyenkor hetekig rózsaszínben pompázik, hirtelen belilult, mert macskamenta és levendula tövek vették át az uralmat.

Hátul viszont narancssárga lángokban áll a kert, a sásliliom tengernek és a ma kinyílt trombita folyondár virágoknak köszönhetően, amihez pár nap múlva csatlakozik az óriás margaréta is fehér-sárga színösszeállításával. Mivel a leánderek közül még csak a sárgák virágoznak, ezért ez még csak jobban rásegít erre a latinos mexikói hangulatra. Igazából csak egy-két piros muskátli hiányzik, valami igazán kopott agyag cserépben kiültetve.



Boticelli és Éden rózsa
 Botticelli rózsa

Éden rózsa





 


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :