Újság!
Betöltés...

Zöldhulladékból Halloween dekoráció


Hogy miért pont a borostyán? Mert múlt hétvégén úgy döntöttem, hogy mégis neki ugrom a szomszéd kerítésére futtatott borostyánok megmetszésének. Így rendesen ki tudom majd takarítani a kerti ágyást a levelektől.

Félre dobáltam a lemetszett darabokat majd egy napra rá megjött az ihlet, hogy ezt a növényt, ami ilyen jól bírja víz nélkül, felhasználhatnám valami dekoráció készítésére.

Igazából az ajtókoszorú teljesen véletlennek köszönheti a megszületését. Nem kell hozzá különleges technika, sem extra anyag felhasználás. Három darab hosszú borostyán ágat összefontam, majd még tekertem rájuk rövidebbeket, és az egészet egy vékony dróttal rögzítettem. Ez utóbbival formát is tudtam adni neki.

Majd apró tököcskékre hasonlító száraz terméseket ragasztottam rájuk. Fogalmam sincsen, hogy ezek milyen termések lehetnek, de megfelel a minimál tök dizájn előírásainak. Ha van ilyen.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

cottage írta...

No, már bele is merültem:) A koszorú nekem is a mániám, a kerítésre, ajtóra. Ősszel én is csipkevesszőből, télen egyet borostyánból csináltam, egyet fagyöngyből. Már azon jár az agyam tavasszal mi lesz...
Tetszik a blogod! Valamikor teszel majd fel képeket, amin úgy egészében látszik a kerted? (értem én részleteimben, de valahogy átlátva az egészet:)) )

Borbás Ági írta...

Örülök, hogy tetszik a blog, és köszönöm.

Tavaszi ajtókoszorú ötletem nekem már fejben meg van, már csak az a kérdés, hogy meg tudom-e csinálni.

Képeket, ahogy elkezdődik a tavasz és jobb állapotba kerül a kert, akkor készítek.
Pár dolgot beterveztem az idei szezonra, már csak a férjemet kell meggyőzni ezek szükségességéről. ;)