Újság!
Betöltés...

Egy szabadidőpark hobbikertész szemmel


Meglepő, de gazdasági válság ide, gazdasági válság oda, néha sikerül valami szépet és hasznosat alkotni még nálunk is. Valószínűleg a pályázaton nyert összeg mellett még szép összegű hitellel kiegészítve.

De miért ne örülhetnénk egy ilyennek, amikor évről évre azt látom, hogy bár lenne lehetőség parkok létesítésére (mert a terület adott), ennek ellenére különböző plázák és szállodák épülnek a zöld területekre, vagy ha mégsem sikerül eladni, akkor hagyják lepusztulni, annyira, hogy senkinek sincsen kedve odajárni.

Íme, egy pozitív példa, az elmúlt hét egyik napsütéses délutánján készült fotókkal. Ez egy teljes mértékben kikapcsolódásra és mozgásra ösztönző park.
Szerencsések vagyunk, mert a közelében lakunk, így tényleg nap mint nap kihasználhatjuk. De ha valaki messzebbről jönne, akkor azoknak parkolókat is kialakítottak.

Két részben adták, adják át. Az első rész, már használható, ez a park nagyobbik fele, míg a másik rész kb. 2 hét múlva lesz készen, ha az idő nem mossa el folyton a munkálatokat (pl.: a termőtalajt a fűmaggal együtt, ahogy ez nyáron történt).

Hobbikertész szemével nézve a növényzet is igényes: trombita folyondár, japán kövérke, kékszakáll, dísz ribizli, csenkesz, gyöngyvirágcserje, podagrafű, tarka levelű kismeténg, rózsák... És amikre idáig még fel sem figyeltem.

Van itt gumiszőnyeges futóút, foci-, kosárlabda- és görkorcsolyapálya, kisebb és nagyobb gyerekek részére is kialakított játszótér, napozórézsűk és kutyafuttató. Talán egyedül a kutyafuttató méretével van kifogásom. Egy csöppet kicsire tervezték, és a környéken túl sok a kutyát kulturáltan sétáltató tulajdonos.

Talán mindez egy jó példa lehetne, hogy itthon is lehet kulturált és szép környezetet alkotni.




A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

Kedves Blogger!
Merre van pontosan ez a kutyafuttató hely?