Újság!
Betöltés...

Virgázó őszi kert




Még mindig forog a föld, és a kertben még mindig nyílnak a virágok. Szinte hihetetlen ennyi esős és felhős idő  után, ők még mindig nem adták fel. Bár idén rengeteg virág nem tudott kinyílni ebben a hidegben és ez alatt a rövid nyári idény alatt, azért vannak néhányan a kertben, akik még most is tartják a frontot.

Leonardo da Vinci még javában virágzik, míg a Charles Darwin rózsa már az őszre hangolódik.


A tollborzfű és más fűfélék nagyon jól mutatnak az őszi kertben szoliter növényként. Nálam sajnos nem sok fűféle található, de évről évre próbálom bővíteni egy látványos őszi kert érdekében.


Napraforgóinknak nagyon érdes és szúros levelük van, ezért olyan helyre ültettem, ahol ez nem zavaró a számunkra, viszont szépen takar a leveleivel és ősszel a virágaival. Nem tudtam választani a két kép közül. Az egyik pár nappal ezelőtt egy borús esős napon készült, míg a jobb oldali képet ma készítettem a kertben.



Igazából csak két fajta phlox volt a kertben, de miután a virágágyások védelme miatt nem vágom le ősszel az elszáradt növény és virág maradványokat, ezért magról szaporodik a kertben, és különféle helyeken tűnik fel, különböző színekben.



Ezt a fuksziát és a többit is idén vásároltam a piacon. Számomra meglepő, hogy ezek a kecses kis virágok a balerína ruhájukkal még a pár nappal ezelőtti zord időjárásban is készen álltak a virágzásra.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :