Újság!
Betöltés...

Halloween ablak dekoráció

Még tavasszal láttam ezt a dekorációt a fiam egyik kedvenc meséjében. 
Mivel a mesében közeledett Halloween, ezért a "főhős" mamája egész egyszerűen kiakasztotta az ablakba a papírból készült tökformákat, és így a kertet és a lakóteret is dekorálta a ház ablakain keresztül.




Gondoltam én is nekiugrok egy ilyen tököcske elkészítésének.
Hát nem volt egyszerű, de ez főként a saját alapanyag problémáimból fakadt.
Előbb rajzoltam, majd vágtam egy vastag kartont felhasználva. És itt érdemes odafigyelni arra, hogy mennyire karton a karton, mert ha lehet ne deformálódjon el az ablakban, de ne is legyen túl vastag. Én ez utóbbi csapdájába estem, mivel az ollómat nem szupervastag kartonok nyiszatolására találták ki. Szóval, a formára vágás kicsit nehezen ment. 

Ezután sniccerrel kivagdostam a szem, orr, száj helyét. Szerencsére ez már könnyebben és látványosabban ment.
Utána a gyerekek ragasztóstiftjével bekentem a tök formájú kartont és szépen rásímítottam kettő darab A4-s narancssárga színű papírt az egyik oldalára.
Majd a tökdísz másik oldalán ideiglenesen rögzítettem a másik kettő darab színes papírt, így könnyedén ki tudtam vágni a nyílásoknál ezeket a papírokat is. 
Az ideiglenesen rögzített színes papírokat leszedtem, és a kivágott részeknél piros színű pauszpapírt ragasztottam a kartonra. Így olyan hatást kelt az ablakban, mintha a szem-száj-orr nyílásokon keresztül a gyertyafénye szűrődne ki.
Amikor mindezzel megvoltam, az előre kivagdosott narancssárga papírokkal befedtem ezt az oldalt is.
Már csak a rajzolás maradt, ami pont jó  volt levezetésnek.




Az tetszik benne, hogy a nagyobb gyerekek besegíthetnek a készítésébe, és akár évről - évre újra kiragasztható az ablakba. Ez egy igazi örök darab.





A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :