Újság!
Betöltés...

Zöld a zölddel - Vajon milyen kertet alkothatsz ennyi színnel?

Egy rajztanárom egyszer azt mondta, hogy papíron a fekete színnek jóval több árnyalatával tudunk dolgozni, mintha bármelyik másik színt választanánk. Vajon ha ezt egy kertre lefordítjuk, akkor a zöldben is találunk ennyi színt és lehetőséget?


Én úgy vélem, hogy a zöld szín szinte életre kell, amint megjelenik a kertben. Olyan árnyalatokat és variációkat találunk már csak pusztán kint a természetben is, ami inspirálólag hat egy új virágágy, vagy kertsarok megtervezésekor is.

A zöld árnyalataiból összeállított kert, nyugalmat és harmóniát áraszt magából, de ez nem jelenti egyben az unalmasat is. Sőt, ez a kombináció változatos növény összeállítással izgalmas megoldásokat rejtegethet magában. Válogathatunk kedvünkre a cserjék, az évelők, a fűfélék és a fűszernövények vagy akár az egynyáriak között is. Meglepő módon a hagymás növényeket sem kell száműznünk ebből a kertrészből, mert ahogy a fehér szín is része a fekete grafitrajznak, úgy lesz a fehér szintén rész a zöld kertünknek is. Megjelenhet pöttyök, foltok, csíkok vagy virágok formájában is, és ez olyan kontrasztot eredményez, amivel máris életre kell egy unalmasnak hitt zöld - zöld párosítás.

Az ezüst, a kékes - zöld és a sárgás - zöld árnyalat  is ebbe a kategóriába tartozik, ami hirtelen annyi fajta növény variálását teszi lehetővé, amire először nem is gondoltunk.

A most következő kép, ami ehhez a poszthoz az ötletet adta, részletesen feltűnteti a kertben elhelyezett növények neveit.
Érdemes megfigyelni, hogy a zöld szín mennyire izgalmas hatást ér el egy sötét árnyalatú házfal előterében is.


Kép forrása

Képek forrása


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :