Újság!
Betöltés...

Ugye érzed, hogy tavasz van?

Mert én most már hetek óta végre úgy érzem, hogy egy igazán tavaszias tavasz közepén sikerült landolnunk.

Forrás
Van annak némi előnye, amikor felbolydulnak az évszakok és Holle anyó szabadságot vesz ki a tél kellős közepén. Vagy amikor tavaly, összesen három nap leforgása alatt túltettük magunkat a három hónapnyi csodás tavaszon. (Ez utóbbi szerintem döbbenet volt és kimerítő.) Miért? Mert így talán megtanuljuk minden évszakban értékelni a szépet.

Amit most érzékelek, hogy hetek óta csak virágos fákkal borított utcákon sétálok. Az esték tobzódnak az illatokban, amivel nem lehet betelni. Persze az illatos ibolyának nem tett jót az a pár hideg, esős nap, de cserébe most fehéres árnyalatú ibolyák borítják be a kertek alját. Szóval úgy érzem magamat, mint aki minden percben, egy kimerevített vagy lassan mozgó filmben sétál. Ahol szép komótosan és a "majd minden megérkezik a maga idejében" felkiáltással, csak úgy egyszerűen élvezhetjük a tavasz hosszan elnyúló pillanatait.

Örülök, hogy reggel és este még szükség van a kabátomra, de a kerti munkáknál már lazán meg vagyok nélküle. Jó figyelni az éppen virágozni készülő fákat, bokrokat és hagymásokat. Amelyek nem egyszerre és gyorsan akarnak túl esni ezen a meseszerű állapoton, hanem meghagyják nekem a varázslat élvezetét.

Ugye Te is érzed, hogy tavasz van?

Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :