Újság!
Betöltés...

Burgonya termesztése konténerben

Hétvégén krumplit ültettem konténerbe.
Nem igényelt nagy előkészületet, viszont annál nagyobb most a várakozás öröme, hogy mit tudok ilyen kompakt megoldással termeszteni.


Két dologgal kiegészíteném az erről készült tegnapi youtube videót:
  1. Tanácsos olyan konténert vásárolni, vagy keresni az otthoniak között, amelyek alul már vízelvezető lyukkal vannak ellátva. Ha ez nincsen, akkor saját magunknak kell valamilyen módon megoldani azt, hogy a konténer alján összegyűlt felesleges vizet kivezethessük a pár darab alsó nyíláson keresztül.
  2. Ahhoz, hogy megakadályozzuk a krumplibogarak elszaporodását, fahamuval érdemes beszórni a vetőburgonyákat még az ültetéskor. Ezt az ötletet "A bőség kertje" című könyvből vettem és nagyon remélem, hogy itt a konténeres kertészkedés során is nagy hasznomra lesz.

Remélem Ti is kedvet kaptok a burgonya konténeres termesztéséhez. 

A teljes videót itt nézheted meg:


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :