Újság!
Betöltés...

Tavaszi rebarbara szüret a kertben

A koratavasszal kísérlet képpen letakart rebarbarám, pár hét leforgása alatt hihetetlen sebességgel nyúlt meg.

Íme, az eredmény:

Most már tudom, hogy ha lehet, minden levél kezdeményt várjunk meg, és csak azután tegyük rá a cserépborítást. Azok a levelek, amelyek szinte ki sem dugták még a fejüket, igen nagy bajban voltak a letakarást követően. Konkrétan megállt a növekedésük. Miközben a másik két rebarbara szár olyan iramban igyekezett felfelé növekedni (keresve a fényt), hogy három hét után kicsinek bizonyult a számukra kinevezett takaró cserép. Ettől függetlenül még benn hagytam őket a cserép alatt, és az elmúlt napok esői meghozták a várva várt hatást: Erős, húsos szára lett!

És, hogy mi készült belőle, azt holnap megtalálod itt a blogon.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :