Újság!
Betöltés...

A Michelin-csillagos kertészet

Az már gondolom nem újdonság, hogy szeretek kertészetekben sétálni főként, ha azoknak különleges hangulatuk van. Mivel ez nálam akár több órás hadműveletté is fajulhat (kertészettől függően), ezért kifejezetten tudom díjazni, azokat a helyeket, ahol megpihenhetek néha és közben inspirációkat gyűjthetek színek, formák és társítások formájában.
Ma egy ilyen helyre jöhettek el velem.


A Petersham Nurseries névre hallgató családi kertészet minden földi jót biztosít az oda látogatóknak. Direkt nem írtam, hogy kertbarátoknak, mert ezen a helyen egy üvegházban található a kertészet étterme és egy faházban a teaháza, ahol az éppen szezonális zöldségek és gyümölcsök kerülnek terítékre. Ezen felül a minden részletre kiterjedő dekorációk egy otthonosan hangulatos bel- és külteret alkotnak, amit ha a kertészet növénykínálattal egybevetünk, akkor rögtön egy egész napos lazulós kertészeti kirándulást kapunk.
A kertészetet üzmeltető család 1997-ben vásárolta meg a Petersham házat, majd rá három évre a mellette található kertészetet is. A több évig tartó újjáépítések során 2004-ben végre megnyitott a jelenlegi kor igényeihez igazított Petersham kertészet. Az üvegházban kapott helyett az étterem, ami 2011-ben megkapta az első Michelin csillagát, miközben a Teaházban házi készítésű süteményeket és szezonális ételeket találsz.
Most pedig gyertek és járjátok be velem ezt a tüneményes helyet!













 A Teaház

  További információkat és képeket ezen az oldalon találsz:
Képek forrásai: itt, itt, itt, itt, itt, itt és itt


Ha tetszett a bejegyzés, akkor olvass bele ezekbe is:

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Unknown írta...

Vajon Magyarországon mit szólna egy ilyen étteremhez az ANTSZ?
Nekem nagyon tetszik

Borbás Ági írta...

Én nem ismerem részleteiben az angol és a magyar ÁNTSZ szabályozását, de egy Michelin-csillagért biztos nagyon profi háttérkonyhát építhettek itt ki. Az étterem már csak a körítés, ami nekünk nagyon tetszik. :)
Szóval, szerintem ez itthon is megoldható lenne, ha valaki látna benne fantáziát.