Újság!
Betöltés...

Almatárolás kis helyen

A szárazság miatt hamarabb kezdődött szüleimnél az almaszüret, és annak télre történő behordása is. Apukám szerint még várni kellett volna 1-2 hetet, de én nem bánom, mert szeretem harapni a félig még éretlen harsogó almákat. Sőt a starking-ot csak így vagyok hajlandó megenni.


Ezért ilyenkor ősszel a pince alapos takarításra szorul, és szinte minden polc az almák tárolására vár. Miután óvatosan kipakoltam az almákat, nem hagyhatom őket magukra, mert nagyjából heti rendszerességgel át kell nézni és ki kell válogatni a rosszakat. Ugyanis a romlásnak indult almák gázokat fejlesztenek, és ez gyorsabb érésre készteti a többi almát is, ami aztán tömeges öngyilkossághoz is vezethet a végén.

Ideális hely számukra a sötét, hideg és párás klíma. Ha ezt mind sikerülne biztosítanod, de nincs elég helyed, akkor ezt a szenzációs tárolási megoldást neked találták ki. Szellőzik, kis helyet foglal és még látványnak sem utolsó. Egy hűvős kamrába állítva, akár más hosszan tárolandó téli zöldségek raktározására is tökéletes megoldás.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

3 megjegyzés :

lencsike írta...

És hol lehet szert tenni ilyen csinos tárolóra? Mert almánk rengeteg van.

Borbás Ági írta...

A kép alatt jelöltem a forrást, de szerintem szerencsésebb, ha keresel egy asztalost, aki elkészíti Neked, mert sokszor a postázási költség több, mint a termék ára maga.
Ha viszont találsz magyar forrást, akkor azt kérlek jelezd itt nekünk. Köszönöm. :)

lencsike írta...

Köszönöm.