Újság!
Betöltés...

Városi kert raklapból

Sokunk kedvencét a raklapot igen gyakran izgalmas lakberendezési elemként szokták felhasználni. Láttam már asztalként, ágyként, fotelként is, de hogy falat húztak volna belőle és mindezt zöld növényekkel borították volna be, azt csak az idei párizsi kertészeti kiállításról készült fotókon láttam először.



Ebben a kertben szinte mindent felvonultattak, amire egy városi kertésznek esélye lehet. Növényekkel borított vertikális falat, ereszcsatornákba ültetett veteményeskertet illetve faládákba fűszeres kertet. Csak hogy teljes legyen a városi menedékünk összképe, a ládákat és a raklapokat is friss zöld színűre festették, így még egy betondzsungelhez szokott szem is pihentető összképet kap. 

Ha megtetszett ez a kiállítási remekmű, és szívesen alkotnál magadnak otthonra valami hasonlót, akkor praktikus elem lehet akár egy üres fal elé, vagy a szomszéd takarása céljául, esetleg akár egy nagyobb kert esetében térelválasztó gyanánt.

Neked tetszik? Szívesen látnál valami hasonlót a kertedben vagy a lakhelyedhez közel?






 Fotók: innen és innen

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Szilvi írta...

Kellemes látvány, nagyon jól néz ki, ha zöldre van festve. Ha városi kertem lenne, hasonlítana hozzá. De vidéki / falusi kertem lesz (remélem, minél hamarabb) :)

Borbás Ági írta...

Hajrá Szilvi! Örülök, hogy a stíluskülönbözőség miatt mégis tetszik.
Várok majd fotókat és élménybeszámolókat a vidéki kertedről. :)