Újság!
Betöltés...

Egy kert, több kontinens

Egy országon belül a hobbikertek stílusait sokszor nem feltétlen csak a klíma és az időjárás számlájára írhatjuk. Például van ahol egyáltalán nem ismerik a kerítés fogalmát (vagy csak jelképesen használják), ezért a kert határvonalát növényekkel jelölik, igen látványos módon. De olyat is láthatunk, hogy míg az egyik országban a kő és a tégla uralja a kerteket - mint az épített elemek anyaga -, addig a másikban inkább mindezek fából készülnek el.
 A mai kert fotói a tengeren túlról érkeztek jóval délebbre tőlünk (ami mindenképp határozott jelleggel ruházza fel), de ettől függetlenül van benne valami kellemes dél-európai báj. Ez a kettősség pedig valami igazán izgalmas vibráló kertet eredményez.

 Fa pergola, kovácsoltvas székek, épített kemence, lila akác, akár provence- ban is járhatnánk.


Egy kis fahíd vezet be a kertbe.


A virágágyások bőven kapnak napfényt a gyümölcsfák alatt is, miközben a hőgutától és kiszáradástól ez utóbbi megvédi őket.

Több istálló is található itt, amelyek ma már elveszítve régi szerepüket, jelenleg más-más funkciókkal birnak.

Jaj, ha Articsóka nálam ilyen teremne. Nyammm...

 Bár a domboldalon kiszáradt már a fű, ettől függetlenül az útmenti vendéghívogató élénkzöld sövény tökéletes kontrasztot alkot ezzel.
A kapu? Az pedig egyszerűen tökéletes így rozsdásan is.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :