Újság!
Betöltés...

Tökbatyut Halloween- re

Már tavaly is agyaltam azon, hogy mivel lepjem meg csemetéimet, a novemberi tökös ünnep alkalmából. Nem gondoltam nagy dologra, mert ilyenkor ugye, ünnep - ünnep hátán és ajándék ajándékot követ. De mégis kell valami, ami még ünnepibbé varázsolja ezeket a narancssárga színektől tobzódó heteket.


A tengerentúlon Halloween éjszakáján jelmezbe öltözött gyerekek cukorkákért járják végig a házakat. Én a jelmezt inkább meghagyom a farsangi időszakra, ám néhány darab Haribo cukorkát bevethetek egy-egy jól viselkedő kisfiú kedvéért. Ha valaki féltve gyermeke fogait, inkább kihagyná az ilyen fajta édességeket, akkor saját maga készített zselés cukorkákkal is meglepheti a család legkisebb tagját.


Tökbatyu hozzávalói:
  1. 20 x 20 cm- es narancssárga krepp papír
  2. Barna rafia
  3. Édesség (igény szerinti mennyiségben és ízlésben)

Papírra pakoltam a cukorkákat és a négy sarkánál összefogtam, majd a rafiával összekötöztem. Amikor ezzel megvoltam, akkor egy kicsit formázgattam, hogy minél kerekebb formát öltsön, majd fekete filccel tök arcot rajzoltam neki.

Remélem tetszeni fog az ajándékozottaknak. :)


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :