Újság!
Betöltés...

Látogass ma velem Angol kerteket!

Ma este egy nagyon kellemes programra szeretnélek benneteket invitálni.
Amint tudjátok a kertlátogatások mindig is a kedvenc programjaim közé tartoztak. Szerintem ilyen séták során tud az ember ötleteket gyűjteni, kikapcsolódni és feltöltődve, majd hazaérkezve megvalósítani álmai kertjét. De erről már sokat meséltem. 


Angliában ezeknek a kertlátogatásnak sok - sok évtizedre nyúlik vissza a hagyománya. Csak a háborúk szakították meg ezeket a nagyszerű közösségi eseményeket, illetve az idei Covid-19 -es járványhelyzet is azt eredményezte, hogy nagyon sok kerttulajdonos inkább felrakott videókat a kertjéről és kevesebb látogatót fogadott vagy egyáltalán nem fogadott látogatókat.

Ezért a National Garden Scheme egy youtube oldalon Alan Titchmars invitálásával és még nagyon sok ismert kerttulajdonossal egyetemben, több perces részletes kertsétára hívnak minket.


Egyik kert szebb, mint a másik. Szerintem mindenki talál magának kedvére valót, ugyanis több kategóriába gyűjtötték a kerteket:


  • Designer kertek: Híres tervezők kertjei
  • Kertek és az egészség: Amikor egy kert mentális és fizikális egészséged megőrzését is előtérbe helyezi
  • Történelmi kertek: Például ahol Jane Austin is járhatott vagy ahol Boleyn Anna töltötte a gyerekkorát
  • Növényrajongók kertje: Ezek az igazán szenvedélyes kertészek kertjei
  • Vidéki kertek: Romantikus és ízig-vérig angol kertek
  • Kisméretű külvárosi kertek: Rengeteg változatos és inspiráló ötlet, amelyek kiskertekbe kerültek megvalósításra

National Garden Scheme Youtube oldala: https://www.youtube.com/user/ngsgardens


Egy kis kedvcsinálóként hallgassátok és nézzétek meg Alan Titchmarsh kertjét, ahol erről az egész kezdeményezésről beszél.
(Mivel feliratosak a filmek, ezért még kezdő angol tudással is könnyen érthetőek👍)







A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :