Újság!
Betöltés...

Egy leander kert őszi ragyogása

Pár napja csodás képeket kaptam egy kis lélekfrissítő olvasnivalóval.
Ha feltöltődni vágysz, akkor gyere velem egy sétára Andrea őszi kertjébe.

Így színes a világ!


"Minden nyár végén visszatérő kérdés: szeretjük-e az őszt? Közeledte valóban a legtöbb kertészkedő embernek szomorkás esemény, de ha már jönnie kell, hát fogadjuk jó szívvel! Lehet-e bármi nagyszerűbb, mint a természet azon csodája, ahogy színpompával egybekötve visszavonul, majd tavasszal, szinte a semminek tűnőből, újjáéled? 

Én nagyon szerencsésnek érzem magam, amiért ilyen körülmények közé születtem, és így minden évben átélhetem ezt a természet ajándékozta élményt! 

Különösképpen szomorkás időszak lehet az ősz azoknak, akik a nyári virágok színpompájának bűvöletében élnek. Sokan próbálják kitolni a nyár határait, mások inkább engedik az ősz térhódítását. Én ezt az utóbbi álláspontot képviselem, ha ősz, hát legyen ősz, hiszen a maga egyediségével lehet akár olyan izgalmas is, mint a nyár! Hiába szenvedélyem a leander, a mediterrán kert nem bűvöl el, én mindenképpen ezt a lombhullatós, négy évszakos világot szeretem.

De be kell látnom, hogy ritkán jön össze olyan hatásosan az ősz, ahogyan idén történt. Ez a csendes, megfelelően nedves, de mégsem jellemzően borús ősz tán soha nem tapasztalt színességgel örvendeztetett meg minket. 

Nagyrészt tudatos kerti ültetések eredménye lett ez az olykor már túlzásnak is tűnő tarkaság a kertemben, de magam sem számítottam ilyen eredményre. Minden nap szinte csodaként éltem meg azt a pillanatot, amikor elhúzva a függönyt kinéztem az ablakon. 

Lassan azonban vége a csodának, a levelek egyre szaporábban hullnak…, de szerencsére ősz lesz jövőre is! Csak közben remélhetően lesz még egy csodálatos tél, egy még csodálatosabb tavasz, és egy legcsodálatosabb nyár!" 

















Fotók és írás: Heyek Andrea

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :