Újság!
Betöltés...

Egy kertkiállítás francia ötletekkel

forrás
Ezek a fotók a 2010. Jardins Jardin francia kertészeti kiállításon készültek. Tény - nem hétköznapiak, de szeretek ilyen képeket nézegetni, mert mindig találni rajtuk 1-2 ötletes részletet, amit én is fel tudok használni a kertben.


Rögtön ezzel a mammut tojással kezdem. Biztos hanyatt vágódnék, ha a családom egy ilyet rendelne a tudtom nélkül. De hosszas töprengés után valószínű, hogy találnék neki helyet. Én mindenképp egy eldugott sarokba raknám, ahol csak akkor veszed észre a múlt kövületét, ha végigjárod a kertet.
Szerintem a legjobb traccspartik itt lennének.


Bár angolkert rajongó vagyok, de az ilyen szabályos mértani alkotások is hatással vannak rám. A négyzetrácsosan ültetett facsoport és a szabályos kockaformára nyírt lombkorona, a hullámos formájú pihenőszékkel igazi kikapcsolódást ígér mind gyereknek, és mind felnőttnek egyaránt.



Íme egy nagyszerű ötlet egy kihasználhatatlannak tűnő unalmas sarok átalakításához. A legalább 4 féle kék színben pompázó kerítésléc, és a színes üvegkavicsok, nekem egy tengerzúgástól zajos nyarat juttattak az eszembe.


Talán nem ez a leglátványosabb kert, de itt is találtam egy-két érdekes dolgot, amit akár otthoni kertünkben is kipróbálhatunk. Az egyik a növényekkel beültetett, és akár teraszként is használható tetőkert, a másik pedig az a rácsos elem, ami bár így zordnak tűnik, de egyedivé alakítható. Itt térelválasztó funkciója van, amit kihangsúlyozhatunk azzal, ha feltöltjük kaviccsal, fahasábokkal vagy színes golyókkal. A tetejére rakott virágládák a kert részévé olvasztják a rideg fémet.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :