Újság!
Betöltés...

Hullámzó virágágyások a kertben

Egy jól megtervezett virágágyás nyár elejétől egészen késő őszig vagy akár még a téli hónapokig is meghatározza a kertünk látványát.

Sok esetben az ilyen hangulatos virágágyásokat csak fotókon nézegetjük és egy idő után már nem vagyunk biztosak benne, hogy ez az egész valós vagy csak a fotó kedvéért a designerek dobták így össze.



Egy vérbeli hobbikertész szeme természetesen észreveszi a különbséget a "fotó kedvéért beállított" és a már összeállt virágágyás közötti különbséget.

Ezek a képek tavaly készültek Berlinben. Az elmúlt hónapokban pedig tudtam, hogy még tartoztam nektek ezzel a fotósorozattal, amelyen nem csak szemetgyönyörködtető, de olyan látványos virágágyások köszönnek majd vissza, ami sok hazai kertben megmentené a helyzetet, ha ágyás tervezésről van szó.

A hullámzó virágtenger, amely sosem ér véget, egy kerítés mentén is olyan erővel tud hatni (megfelelő növény összeállítás mellett), amelyet nem szabadna kifelejtenünk a kert és virágágyás tervezéseink során. Ha pedig kicsit több helyet tudunk szorítani a virágágyásnak, mint egy keskeny sáv, akkor az még nagyobb energiákat és élőhelyet tud biztosítani a hasznos rovarok és természetesen számunkra is.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mennyi energiaráfordítással alakítható ki egy ilyen virágágyás?


A válaszom ilyenkor mindig az, hogy az előkészítési fázisnál soha ne sajnáld az energiát és a pénzt. Később, amikor már beálltak és megerősödtek a növények, elegendő lesz a nagy tavaszi, esetlegesen egy kisebb nyári és egy nagyobb őszi munkafázis a rendbetartásához.

Természetesen, aki szeret a virágokkal foglalkozni, az mindig talál valami elfoglaltságot egy ilyen kertben is, ezért a munkákat mindenki a saját igényei alapján tudja beosztani. Ám tény, hogy ezzel a fajta tervezéssel sokkal kisebb a rés a növények között, amiből az következik, hogy a gyomok kevesebb fényhez és nedvességhez jutnak, amely sokkal kevesebb kapálási és gyomlálási munkát eredményez. A látvány pedig önmagáért beszél.

Ötletet hoztam bőven, a megvalósítás innentől kezdve csak rátok vár.







Szeretnél mindig frissen értesülni Újdonságainkról?
Iratkozz fel a blog oldalán, vagy a Facebook oldalunkon a „Követés” funkciónál válaszd a „Megjelenítés elsőként” lehetőséget.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :