Újság!
Betöltés...

Kössünk virágcsokrot mezei és kerti virágokból

Egy nyári kerti parti elképzelhetetlen virágos dekorációk nélkül.

Szerencsés módon egy virágos mező közelében lakunk, így bármikor ki tudok sétálni az épp aktuálisan virágzó növények begyűjtésére, hogy azokat csokorba vagy koszorúba kössem.

Most egy hatalmas csokor készült a virágokból





Tikkasztóan meleg nyári nap volt, ezért egy kis vízzel teli vödörrel indultam útnak, hogy a növények kibírják a házhoz vezető utat. Ez a kis zöld vödör nem a legtrendibb darab, viszont nagyon praktikus, mert a növények rögtön meg tudták magukat szívni vízzel és nem kókadt fejű vándorként néznek rám, miközben dekorációt próbálok belőlük varázsolni.

Hazaérkezve még került a mezei gyűjteményhez néhány szál Rudbeckia (Kúpvirág), Heliopsis (Érdes napszemvirág), Cosmos (Pillangóvirág) és Zinnia (Rézvirág). 


Letisztítottam a szárak alsó részéről a felesleges levél részeket és igyekeztem minél bohémebb formába kötni a csokromat. Természetesen ezeknél a csokronál is érdemes spirálisan kötni a virágokat, mert így sokkal egyszerűbb az utólagos formára igazításuk.

Nem tartson vissza senkit sem a rutintalanság. Valahol el kell kezdeni!
Azt tartsuk szem előtt, hogy egy szép vadvirágos/kerti csokor minden vendégünk arcára mosolyt tud csalni, ami egy jó hangulatú kerti parti kezdetét is jelentheti.


Kellemes nyarat és szép virágos dekorációkat kívánok nektek erre a nyárra!










A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :