Újság!
Betöltés...

Virághagyma mennyisége tavaszi ágyáshoz

Ha most azt tervezed, hogy jövő tavasszal egy-egy ágyásodat a virághagymák színes szirmai fogják birtokukba venni, akkor érdemes már most számolni és tervezni. Mert nem mindegy melyik virághagymából választasz, vagy épp milyen virághagymákat kombinálva készíted elő az ágyásodat.


Az sem mindegy, hogy ezekből mennyit ültetsz a virágágyásodba, mert ebben az esetben a mennyiség - a minőségi formák és színek mellett - igenis számít.



Ezért én most összeállítottam nektek egy kis listát a kedvelt tavaszi virágzású virághagymákból, és 1 négyzetméterre számolva, mindegyik mellett megtaláljátok a javasolt ültetési sortávolságot is.


Ezekhez az ültetési mennyiségekhez természetesen figyelembe kell venni a virághagymák ültetési sortávolságát, mert úgy a legkönnyebb őket elültetni ekkora tömegben.

Amikor ülteted őket ne feledkezz meg:

  • az ültetési mélységről sem,
  • ahol biztosítod számukra a komposztdús kerti talajt
  • és a virághagymák alatt némi homokkal a vízelvezetés lehetőségét.
  • Fontos még, hogy lehetőség szerint egy jól benapozott területet válassz a számukra, ahol egész nap ragyoghatnak kedvükre.


Őszi ültetésű virághagyma kínálatunkat itt találjátok:

Dekor&Mentha Shop vásárlás


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :