Tegnap estig úgy gondoltam, hogy karácsony előtt már több poszt nem születik, aztán jött némi csokoládé és egy izgalmas recept (3 alapanyagból) és most itt van ez a blogbejegyzés, amit szerintem semmiképp se hagyjatok ki az ünnepi finomságok közül.
Még ajándéknak is kiváló lehetőség...
Ilyenkor karácsony előtt szeretek beköltözni a konyhába, sőt minden évben előszeretettel próbálok ki a már hagyományosnak mondott sok - sok finomság mellett valami újat. Idén pedig különösen finom dolgok születnek a konyhámban, amelyek közül ezt a csokis fudge-t nektek is érdemes kipróbálnotok.
Ez az elsősorban tejkaramellaként ismert angolszász finomság, nagyon is ínycsiklandó egy - egy leírásban, hát még amikor megláttam a csokis verzióját és felismertem azt a tényt, hogy milyen egyszerűen elkészíthető édességről van itt szó.
Összesen 3 alapanyag szükséges hozzá!
Hozzávalók:
Elkészítési idő: 5 - 10 perc
- A sűrített tejet és a felkockázott vajat egy mikrózható edénybe összekeverem, majd 2 percre behelyezem a mikrohullámú sütőbe.
- Közben vékonyan kikenek étolajjal egy 20 cm-es négyzet alakú edényt.
- A 2 perc után belekeverem a csokoládét a vajas sűrített tejbe, és amikor már teljesen elolvadt benne a csokoládé, akkor átöntöm a kiolajozott edénybe.
- Az edényt lefedve hűvös helyen tárolom, míg teljesen megszilárdul.
Tálaláskor vágd apró kockákra. Olyan csoki bonbonokat fogsz így kapni, amelyek selymesen olvadnak majd a szádban. Szinte nem lehet velük betelni.
Mivel csak három összetevős finomságról van szó, ezért nem érdemes spórolni a csokoládé minőségével, ami az egész alapját adja.
Jó készülődést és boldog karácsonyt kívánok nektek ezzel a csábító finomsággal.
Mivel csak három összetevős finomságról van szó, ezért nem érdemes spórolni a csokoládé minőségével, ami az egész alapját adja.
Jó készülődést és boldog karácsonyt kívánok nektek ezzel a csábító finomsággal.
1 megjegyzés :
Hello Agi! Lehet bee Tnn egy kis diet vagy madulat.Nogyon finom lesz.
Megjegyzés küldése