Újság!
Betöltés...

Álom Csoki Fudge, a tökéletes édesség

Tegnap estig úgy gondoltam, hogy karácsony előtt már több poszt nem születik, aztán jött némi csokoládé és egy izgalmas recept (3 alapanyagból) és most itt van ez a blogbejegyzés, amit szerintem semmiképp se hagyjatok ki az ünnepi finomságok közül.
Még ajándéknak is kiváló lehetőség...



Ilyenkor karácsony előtt szeretek beköltözni a konyhába, sőt minden évben előszeretettel próbálok ki a már hagyományosnak mondott sok - sok finomság mellett valami újat. Idén pedig különösen finom dolgok születnek a konyhámban, amelyek közül ezt a csokis fudge-t nektek is érdemes kipróbálnotok.

Ez az elsősorban tejkaramellaként ismert angolszász finomság, nagyon is ínycsiklandó egy - egy leírásban, hát még amikor megláttam a csokis verzióját és felismertem azt a tényt, hogy milyen egyszerűen elkészíthető édességről van itt szó.

Összesen 3 alapanyag szükséges hozzá!

Hozzávalók:
  1. 400 g sűrített tej
  2. 50 g vaj
  3. 400 g 70% -os csokoládé (nálam ünnepek előtt ilyenből készlet van)
 Elkészítési idő: 5 - 10 perc
  • A sűrített tejet és a felkockázott vajat egy mikrózható edénybe összekeverem, majd 2 percre behelyezem a mikrohullámú sütőbe.
  • Közben vékonyan kikenek étolajjal egy 20 cm-es négyzet alakú edényt.
  • A 2 perc után belekeverem a csokoládét a vajas sűrített tejbe, és amikor már teljesen elolvadt benne a csokoládé, akkor átöntöm a kiolajozott edénybe.
  • Az edényt lefedve hűvös helyen tárolom, míg teljesen megszilárdul.
Tálaláskor vágd apró kockákra. Olyan csoki bonbonokat fogsz így kapni, amelyek selymesen olvadnak majd a szádban. Szinte nem lehet velük betelni.

Mivel csak három összetevős finomságról van szó, ezért nem érdemes spórolni a csokoládé minőségével, ami az egész alapját adja.


Jó készülődést és boldog karácsonyt kívánok nektek ezzel a csábító finomsággal.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

1 megjegyzés :

Névtelen írta...

Hello Agi! Lehet bee Tnn egy kis diet vagy madulat.Nogyon finom lesz.