Szerintem nincs karácsony, ajtókoszorú nélkül.
Már november vége felé csak az a kérdés, hogy milyen is legyen az az ajtódísz?
A válasz pedig nem mindig egyszerű. Mert annyi variáció rohangál a fejemben. Laza, szabályos, díszes, natúr... Az ötletet pedig ismét a kertből kaptam. Mert olyan sok fűszernövényünk díszít egész télen a kertekben, és ezeket az örökzöld fűszernövényeket, ha van belőlük már nagyobb mennyiségben, akkor nem sajnáljuk megmetszeni egy-egy dekoráció kedvéért.
Az egészben az a vicces, hogy szinte úgy kezdődik a leírása, mintha valami ínycsiklandó fűszeres étel fűszereit állítanánk össze... Pedig ez most mind egy koszorúra fog kerülni.
Kisebb csokrokat készítettem a fűszernövényekből, majd folyamatosan rádrótoztam a moha koszorúalapra úgy, hogy az szép egyenletesen takarja a teljes felületét.
1. lépés
2. lépés: Itt már takarják egymást a növények.
Ilyen lett a végső állapot.
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.
Már november vége felé csak az a kérdés, hogy milyen is legyen az az ajtódísz?
A válasz pedig nem mindig egyszerű. Mert annyi variáció rohangál a fejemben. Laza, szabályos, díszes, natúr... Az ötletet pedig ismét a kertből kaptam. Mert olyan sok fűszernövényünk díszít egész télen a kertekben, és ezeket az örökzöld fűszernövényeket, ha van belőlük már nagyobb mennyiségben, akkor nem sajnáljuk megmetszeni egy-egy dekoráció kedvéért.
Az egészben az a vicces, hogy szinte úgy kezdődik a leírása, mintha valami ínycsiklandó fűszeres étel fűszereit állítanánk össze... Pedig ez most mind egy koszorúra fog kerülni.
Fűszerek csoportosan formát öltenek a koszorú alapon. |
- 2 csokornyi zsálya
- 2 csokornyi rozmaring
- 2 csokornyi kakukkfű
- 1 kisebb csokor szárított levendula virágszár
- Néhány szárított narancskarika
- Moha koszorúalap
Eszközök:
- metszőolló
- drótvágó
- kötöződrót
Kisebb csokrokat készítettem a fűszernövényekből, majd folyamatosan rádrótoztam a moha koszorúalapra úgy, hogy az szép egyenletesen takarja a teljes felületét.
1. lépés
2. lépés: Itt már takarják egymást a növények.
Dekor&Mentha TIPP:
Ha már fagypont körüli az időjárás, akkor a rozmaringból érdemesebb inkább bolti cserepes növényt vásárolni, mert ez a növény nagyon nehezen viseli a hidegben történő metszést.
Végül a szárított narancskarikákat helyeztem el.
Ha már fagypont körüli az időjárás, akkor a rozmaringból érdemesebb inkább bolti cserepes növényt vásárolni, mert ez a növény nagyon nehezen viseli a hidegben történő metszést.
Végül a szárított narancskarikákat helyeztem el.
Ilyen lett a végső állapot.
Egy abszolút illatos és közben igen látványos karácsonyi koszorú.
Ugye már ti is érzitek az illatokat?
Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.
0 megjegyzés :
Megjegyzés küldése