Újság!
Betöltés...

Karácsonyi fűszeres ajtódísz - DIY (csináld magad)

Szerintem nincs karácsony, ajtókoszorú nélkül.
Már november vége felé csak az a kérdés, hogy milyen is legyen az az ajtódísz?


A válasz pedig nem mindig egyszerű. Mert annyi variáció rohangál a fejemben. Laza, szabályos, díszes, natúr... Az ötletet pedig ismét a kertből kaptam. Mert olyan sok fűszernövényünk díszít egész télen a kertekben, és ezeket az örökzöld fűszernövényeket, ha van belőlük már nagyobb mennyiségben, akkor nem sajnáljuk megmetszeni egy-egy dekoráció kedvéért.

Az egészben az a vicces, hogy szinte úgy kezdődik a leírása, mintha valami ínycsiklandó fűszeres étel fűszereit állítanánk össze... Pedig ez most mind egy koszorúra fog kerülni.
Fűszerek csoportosan formát öltenek a koszorú alapon.

Hozzávalók:
  • 2 csokornyi zsálya
  • 2 csokornyi rozmaring
  • 2 csokornyi kakukkfű
  • 1 kisebb csokor szárított levendula virágszár
  • Néhány szárított narancskarika
  • Moha koszorúalap
Eszközök:
  • metszőolló
  • drótvágó
  • kötöződrót

Kisebb csokrokat készítettem a fűszernövényekből, majd folyamatosan rádrótoztam a moha koszorúalapra úgy, hogy az szép egyenletesen takarja a teljes felületét.

1. lépés

2. lépés: Itt már takarják egymást a növények.

Dekor&Mentha TIPP:

Ha már fagypont körüli az időjárás, akkor a rozmaringból érdemesebb inkább bolti cserepes növényt vásárolni, mert ez a növény nagyon nehezen viseli a hidegben történő metszést.

Végül a szárított narancskarikákat helyeztem el.

Ilyen lett a végső állapot.
Egy abszolút illatos és közben igen látványos karácsonyi koszorú.
Ugye már ti is érzitek az illatokat?



Ha tetszett a bejegyzés és szeretnél mindig frissen értesülni róluk, akkor iratkozz fel a blog oldalán vagy a Facebook oldalon válaszd a "Megjelenítés elsőként" funkciót.
Köszönöm, ha megosztod az ismerőseiddel.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :