Újság!
Betöltés...

Rozmaring szalvétagyűrűk

Mindig kevés volt az otthon termelt rozmaring, de idén tavasszal óriási tövet vásároltam egy kertész bácsitól. Azt állította, hogy az előző rozmaringjaimmal ellentétben, ez biztosan fagyálló lesz. Ami miatt hittem neki, az a növény látványa volt. Látszott, hogy nem most hozták ki az üvegházból és az a tipikus mű ragyogás sem jellemezte. Egyelőre hatalmas bokorrá nőtte magát, de most lesz a mindent eldöntő első tele!!!


A főzés biztos nem fogja lekopaszítani a rozmaring bokromat, ezért amikor megtaláltam ezt a képet, rögtön tudtam, hogy milyen ünnepi dekoráció fogja díszíteni a karácsonyi asztalunkat.

Szükséges kellékek:
  • Hosszú rozmaring ágak
  • Vékony kötöződrót
  • Spárga
Bár a képen inkább őszi ünnepi dekorációként szerepel, véleményem szerint a rozmaring elengedhetetlen része a karácsonynak, és nem csak a főzés területén.
További fotókat itt találsz: Spoon Fork Bacon
A téli kert dísze és a karácsonyi asztal különleges dekorációja lehet a vacsora köretének egy eleme is. Ha ültettél fodroskelt egész télen díszíti a kertet. Emellett csodásan látványos, finom és egyszerű köretet készíthetsz vele.

Hozzávalók:
  • Krumpli
  • Fodroskel
  • Tejszín (lehet laktózmentes is)
  • Tojás
  • Sajt (lehet növényi sajt is)
  • Olaj, vagy vaj
A tepsi aljára olajat öntesz, vagy megkened vajjal. Egy réteg sós vízben előfőzött karikára vágott krumplit teszel bele. Arra jön egy réteg csíkra vágott, előfőzött fodroskel (kb fél centis csík, hogy jól látsszon), arra megint krumpli. Az egészet leöntöd a tojással kevert tejszínnel. A tetejét megszórod reszelt sajttal. Készre sütöd 180 fokos sütőben.

Mikor kész szeletekre vágod. A szeleteket lapjára fordítva tálalod. Sült, rántott húsok, halak és halpaprikás mellé kiváló, látványos köret lesz.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :