Újság!
Betöltés...

Friss virágok a vázában - (Hogyan csináld)

Egy tanárom anyukája mesélte egy alkalommal - és ez valamiért nagyon megragadt bennem -, amikor a csodaszép vágott virágait dicsértem, hogy Skandináviában élő barátaitól tanulta el a titkot, hogyan kell sokáig frissen tartani a virágokat a vázában. Ott ugyanis a hosszú, sötét tél után nagyra becsülik a friss virágok látványát és illatát. Talán nekünk sem árt megtanulni vagy áttanulni néhány frissítő virágötletet.

Forrás

Forrás
1. Tarts otthon több különböző méretű és formájú vázát, mert az orgonának és a fréziának nem feltétlenül felel meg ugyanaz a méret.
2. Naponta vágj vissza kissé a virág szárából, mert akkor újult erővel tudja felvenni magához a vizet és a tápanyagokat.
3. Adjál egy - egy teáskanál cukrot és fehér borecetet a vízbe, így meghosszabbíthatod a virágok életét a vázádban. Természetesen a vízcsere ilyen körülmények között is naponta javasolt!!!
Forrás


4. Tulipán az egyetlen olyan virág, ami levágása után is növekszik, ezért visszametszéséről gondoskodj.
5. Átlátszó üvegvázában minden részlet jól kirajzolódik, ezért tartsd tisztán a virágok szárát, illetve a vízbe lógó felesleges leveleket vágd le, hogy ne rothadjon el.
Forrás

 
6. Nagyobb csokor elhelyezése esetén tegyél apró kavicsokat a váza aljára, így stabilabban áll majd a lábán. Minden vízcserénél a kavicsokat is mosd át.
7. Használat után meleg szappanos vízzel tisztítsd ki a vázát, amibe meleg vizet engedve plusz némi ecet és só keverékével ragyogóvá tisztíthatod azt.


Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :