Újság!
Betöltés...

Ezüstös színek a kertben

Ha engem kérdeztek, akkor ezüst levélzetű növények nélkül nem igazi egy kert. Nyáron úgy tűnik, hogy megcsillan rajtuk a napfény - akár egy fémesen ragyogó tárgynál - , ilyenkor télen pedig egybeolvad a hótakaróval, vagy épp pótolja annak fehérségét a kertben.


Olyan ezüstös árnyalattal rendelkező növényeket igyekeztem összeválogatni, amelyeket akár régi ismerősként üdvözölhetsz, és ezért jó érzés újra meg újra ránézni. Azokra is gondoltam, akik talán valami másra is vágynak a megszokottól eltérőre, ami idáig csak kósza ötletként merült fel bennük.

Válogass belőlük bátran, hogy amikor újra kitavaszodik, már kész tervekkel állhass az ágyásaid előtt.
Üröm (Artemisia)

Levendula

Szürke Veronika (Pseudolysimachion)

Hamvas cipruska (Santolina chamaecyparissus)

 
Gyapjas tisztesfű (Stachys byzantina)


Gyapjas ökörfarkkóró (Verbascum bombyciferum)

Deres csenkesz (Festuca pallens)


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :