Újság!
Betöltés...

Egy cserépnyi tavasz a télben - DIY (Csináld magad!)

Először Martha Stewart műsorában láttam hasonló virághagyma keltetést, mégsem mertem belevágni. Ezek a képsorok viszont meggyőztek arról, hogy nincs mitől tartanom, csak egy megfelelően hűvös garázs vagy pince kell hogy a rendelkezésemre álljon.


2/3- áig pakold meg a cserepedet kisebb méretű kaviccsal.


 Annyira töltsd fel vízzel az edényt, hogy az csak a hagymák fenekéig érjen. Mivel könnyen elrothadnak ezért ez a víz csak gyökereztetésre szolgál.


Egy sötét és hűvös (5 - 10 C fokos) helyre rakd az előkészített cserepeket.
Míg a Paperwhite (papírfehér) nárcisznak 10 - 14 napra van szüksége ezen a helyen, addig a tulipánnak tíz hétre. Folyamatosan figyeld a vízigényét és öntözd aszerint. Az eltérő hibernálási időszak miatt érdemes mindkettőből ültetni a folyamatos virágos otthon érdekében.


Miután kigyökerezett, vidd be a cserepeket egy meleg szobába, közvetlenül az ablak elé. Ha már megjelennek a nárcisz bimbói, akkor tedd egy kicsit távolabb az ablaktól, mert szórt fénynél tovább gyönyörködhetsz a virágaiban. Ezzel ellentétben a tulipánt hagyd nyugodtan az ablakban.


Egy - két hét alatt a semmiből hihetetlen sebességgel megnyúlnak és virágokkal kápráztatnak el minket. Így akár még a karácsonyi ünnepekbe is csempészhetsz egy kevés tavaszt.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Olgis írta...

Igazán kedves színfolt a télben!Olgi néni.

Borbás Ági írta...

Örülök, hogy tetszik. :))