Újság!
Betöltés...

Otthonok külföldről: Ökoház Dél-Afrikából

Helyi anyagokból, hagyományos formákkal, modern technológiával épült ez a meglehetősen szokatlan épület.


Egy hagyományos afrikai kunyhó és egy modern designház házasságából született ez az épület. A ház magja egy régi nádfedeles, szerény épület, melyhez oldalról simul hozzá a modern formavilágú új rész. A régi és az új kontrasztja remekül mutat, főleg ebben a környezetben. Az új épületrész egy acélvázon nyugszik, felülről részben nyitott, részben zárt födémmel, részben bambusszal fedett. Igyekeztek sok helyi anyagot használni, hogy tompítsák a modern formák ridegségét és harmóniát teremtsenek a régi és új rész között. A döngölt föld (vert) falak, a nádtető, a fa felületek és lakberendezési tárgyak együttesen alkotják azt a különleges atmoszférát, mely ebből az épületből sugárzik.A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :