Újság!
Betöltés...

Zenélő hangforrások a kertben

Az elmúlt hetekben a természet apró pacsirtái mintha fittyet hánytak volna a dermesztő hideg közeledtére, és madárfüttyel töltötték meg a kerteket. Ettől pedig én is ugrottam két hónapot az időben és rögtön friss áprilisi ötletekkel töltekeztem fel.

A természet zajai, amelyek néha kusza hangzásvilággal árasztják el kertünket, ránk üdítő és frissítő hatással vannak.
Olyan békés harmóniát találhatunk meg ebben a természeti kakofóniában, amely nyugtatólag hat bárkire, aki keresi a békét és a nyugalmat.


Az alábbiakban összegyűjtött ötletek egy része természetes kerti hangforrás, míg a másik része szinte zenével tölti meg a kertet. Érdemes mindegyiken elgondolkodni és a tavaszi hónapokra már kész tervvel lehet előállni.

Szélhárfa

Akár nagy vagy kis méretben készül, mindenképp egy izgalmas eleme lehet kertünknek. Egy hárfa a zongora húrjaival olyan finom hangzásvilágot teremt, amely kis méretben is tökéletes háttér hangforrás.

Szélcsengő, Szélharang

Hosszú távon kellemesebb és nyugtatóbb a mélyebb tónusú hangzásvilág a környezetünkben, ezért bár tündéri a szélcsengő hirtelen felcsendülő hangja (például a bejárati ajtónál), napokig tartó szeles időben kellemesebb lehet a szélharang mélyebben búgó zengése.


Susogó falevelek

Magas fűfélék (például bambusz, nád), vagy nagy lombú fák szintén kellemes zenével töltik meg a teret.

Falikutak, csobogók

Már az ókori görögök, majd a rómaiak idejében is fontos szerepe volt a víznek és szökőkutaknak. Minket szorgos kertészeket pedig már a látványa is feltölt energiával, akár egy kis csobogó formájában.


Esőlánc

Nálunk talán annyira nem elterjedt, pedig igen egyszerű, mutatós és kellemes hangzással ruházza fel a kertet eső idejére.

Esődob

Egy - egy nagyobb esőzés izgalmas zenei élményt nyújthatnak az egész család számára, a kertben kiállított zenélő dobok. Ennek továbbfejlesztett verziója a fent található esernyő, ami minden zeneszerető és most már esőszerető embert is boldog "esősétára" invitál.

Kavics ösvény

Minden kertben nagy szükség van olyan ösvényre is, ami kevésbé van kitéve a napi használatnak, de mégis szükséges a rendezett, tiszta közlekedés feltétele. Ilyen helyekre tökéletes a kavics, ami finom ropogásával, zenével tölti meg a teret.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :