Újság!
Betöltés...

Zöldalma, mint karácsonyfadísz

 Mindig is irigykedtem azokra a háztulajdonosokra, akiknek előkertjében egy szép kis fenyőfa állt, és azt karácsonykor gyönyörűen feldíszíthették fényfüzérrel. (Persze abba soha nem gondoltam bele, hogy az a fenyő csak pár évig pici, utána már az egész előkertet uraló és árnyékoló növénnyé növi ki magát, és ilyenkor már ugye a fényfüzér is macerásabb.)
Mivel fenyőm nincsen, csak mogyoróbokrom, ezért úgy döntöttem az lesz a karácsonyi dekorációim színtere.

Mogyoróbokrot fényfüzérrel díszíteni igen csak lehetetlen küldetésnek tűnik, és különben is röhejes látvány lenne az éjszakában.

Az elkövetkező hetekben folyamatosan újabb és újabb ötleteket fogok itt leírni és lefotózni, amikkel egyszerűen hangulatossá varázsolhatjuk az előkertünket, vagy egy nagyobb méretű cserepes bokor segítségével a teraszunkat.

Ez a zöldalma a cukormázzal az egyik legviccesebb és legfinomabb karácsonyi dekoráció. (A kisfiam a megmondhatója, aki alig várta, hogy lefotózzam, és utána megkaphassa az egyiket.)
Ha valaki már dekorált olcsó egyszínű karácsonyi gömb díszeket, akkor az tudja, hogy nagyon óvatosan kell kézben tartani, mert könnyedén letörölhetjük a kezünkkel azt, amit már elkészítettünk. De amikor készen van, akkor már senki sem gondolná a kertünk előtt elsétálva, hogy ezek igazi almák.
 
Jó rajzolgatást mindenkinek!
 

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :