Újság!
Betöltés...

Angol vidéki kert - Cottage Garden



Kezdek medve tüneteket produkálni. Azaz többet vagyok a házban, mint a kertben, és már állok át a téli kertészeti tevékenységemre. Gyűjtöm a jövő évi ágyás és kertberendezési ötleteket.

Kedvenc kert elképzelésem az angol vidéki kert hangulataiban köszön vissza. Nem lehet szimplán vidéki kertnek fordítani, mert valahogy ilyen kerteket nem igazán találni a szomszéd falu Juli nénijénél.

Itt a lényeg, a folytonos virágzás. A növények sűrűn összenőve, girbe-gurba ágyásokba tömörülnek és ezek az ágyások minimum 1,2-1,5 m mélyek. Így aztán van lehetőség megmutatni a környéken beszerezhető
különböző formájú és méretű növények széles skáláját.

Az egész kert olyan tüneteket produkál, mintha a Jó Isten pottyantotta volna oda, pedig kemény tervezés és gondozás áll mögötte.

Ötletbörze gyanánt ezeket a képeket gyűjtöttem össze. Szerintem megmozgatja a fantáziát.
Én legszívesebben már ásnék és ültetnék, de most már jobb lesz tavaszra hagyni. Bár lelkesebbeket nem akarok visszatartani, mert nagyon szép az idő komolyabb kerti munkákhoz is.



A képek forrása: GharExpert, HelenShaw, Mygarden


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :