Újság!
Betöltés...

Őszi kerti élmények


Meglepően ellentétes hangulatú a bejegyezés végén található első és utolsó kép. Mindkettőt ma fotóztam jövet és menet, ezt a köddel borított napsütéses délelőttöt a parkban, és a nyár végére emlékeztető aranysárga naplementét a kertünkben.
Ám közöttük olyan kincseket raktam fel ebbe a bejegyzésbe, amiket szintén ma, egy újonnan felfedezett közeli kis kertészetben találtam.

Még a közeli park építés alatt állt, amikor megkérdeztem a kertészeket, hogy honnan hozták a növényeket, mert olyan szép és változatos a beültetés. Ők mondták, hogy a Veres Péter úton található kis díszfaiskolából.

Most ősszel nem terveztem oda látogatást, mert nem akartam engedni a kísértésnek. De amikor KertiNapló blogján olvastam, hogy micsoda akciók vannak az egyik budapesti kertészetben, mégis csak felpattantam a buszra és a kíváncsiság legyűrte a fegyelmezettséget.

Tény, hogy ősz vége van, és nem ilyenkor a legszebbek a növények, de ha konkrétan keresel valami növényt, akkor lehet, hogy találnak neked pár példányt (igen kedvező áron). Vagy akár infóval tudnak ellátni, ahogyan engem is, hogy az általam már régóta keresett kedvező áru (és itt a hangsúly a kedvező áron van) cserjés hortenziáért és bazsarózsáért, mikor jöjjek vissza tavasszal.

Végül a két középső képen látható növények kerültek a szatyromba. Az egyik egy japán kövérke (pachysandra terminalis), ami az élénk, örökzöld levelei miatt tetszik, a másik egy zöld levelű tűzeső fajta (Heuchera), amilyennel még nem rendelkezett a kertem és kontrasztnak nagyon is ideális a bordó levelűek mellé.

Most már csak abban kell reménykednem, hogy jövőre megerősödnek, és gyors terjeszkedésbe kezdenek az árnyékosban.























A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :