Újság!
Betöltés...

Adventi "koszorú" egyszerűen

Több éve nincsen adventi koszorúnk, mert 24 órából 20-at úgyis csak a szekrény tetején üldögélne, mivel két kisgyerekkel szemben nem sok esélyem van az asztal dekorációk területén.


Idén úgy döntöttem, adok egy lehetőséget magunknak. Szeretem az ünnepi készülődés hangulatát, szinte jobban, mint azt a gyorsan elröppenő 3 napot. Ezért volt fontos, hogy a vasárnapról vasárnapra fogyatkozó gyertyákat valamilyen módon belevarázsoljam az ünnepi várakozás időszakába.

Itt nem gond, ha valamelyik gyerek közelebbről akarja megvizsgálni a gyertyákat (természetesen eloltott állapotban), vagy ha valamit elszakítanak. Míg egy szépséges koszorúnál ezt igazán sajnálnám és csak morognék miatta.

Azt tudtam, hogy mindenképpen olcsó és ötletes megoldásnak kell lennie. Hát olcsónak olcsó lett, mert csak a gyertyákat és a raffiát kellett megvennem, illetve egy kis mohát szedtem a kertből.
De, hogy ötletes-e, azt ki-ki döntse el maga.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

8 megjegyzés :

Ritmus írta...

Megint érdemes volt meglátogatnom, mert szokás szerint nem találom a tavalyi adventi koszorút...(majd nyáron) Köszi, nagyon tetszik az ötlet, pont van olyan fekete ikeás gyertya-alátétem!

Borbás Ági írta...

Örülök, hogy ismét erre jártál, és nagyon szép Advent vasárnapot kívánok.

Az alátét tényleg svéd dizájn, jól láttad. ;)

ZboroKrisz írta...

mindig is szerettem az egyszerűen szép saját kézzel készíthető dekorációkat. jó ötlet, köszi!!

Borbás Ági írta...

Én is az egyszerűen és gyorsan elkészíthető dekorációk híve vagyok. Örülök, hogy tetszik.

Békés vasárnapot!

Ritmus írta...

Én is viszont kívánom, jövök máskor is, tetszenek az ötleteid!

Borbás Ági írta...

:))

kalib írta...

Szerintem jó ötlet, ez volt nálunk a B. terv, ha nem lett volna időm megcsinálni a koszorút, csak én a tálba hajlakkal lefújt kavicsokat tettem volna. De a moha jobb.

Borbás Ági írta...

Mindkettő jó ötlet, csak idén akkora moha termésünk volt, hogy lazán megélhettünk volna belőle, ha előre készülök, és különböző fajtákat telepítek a kertbe.
Ám az eladás kicsit későn jutott eszembe, ezért maradt a dekorációs felhasználás.