Újság!
Betöltés...

Buborék Szék és társai a kertben



Amikor a fenti széket először megláttam, kicsit hátrahőköltem. Ki akarna a kertjébe egy ilyen merev műanyagot? Véleményem akkor változott meg, amikor egy buján zöldellő kert alkotta a hátteret hozzá. A dús zöld növényeknek köszönhetően beleolvadt a kertbe, és egy áttetsző könnyed pihenőhellyé alakult, ahonnan láthatóvá váltak az épp virágzó bokrok, évelők, és mégis lehetővé tette, hogy a világtól elvonulva pihenhessünk benne. Legalábbis én valami ilyesmi környezetbe helyezném el, de ez a medencés variáció is nagyszerű.

Gondoltam utánanézek, még milyen stílusú függőszékeket találok széles e világon, melyek alkalmasak kerti használatra is.
Igen sokfélét találtam. Talán egyetlen problémám az volt, hogy egyiket sem magyar oldalon.


A háztól távol eső fedett vagy félig fedett terasz tökéletes helyszínt biztosít egy függőszék, és a benne ülő szemlélő számára. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen medence közepén elhelyezve igazi oázis hangulatot teremthetünk a kertbe.


Aki erkéllyel rendelkezik, az is bátran kihasználhatja ezt a hintázó, relaxáló lehetőséget. Főként, ha a helynek ilyen egyedi hangulata van.


Egy marokkói hangulatú kert kedvenc bútora lehet ez a szék. Jól látszik, hogy egyáltalán nem gond, ha nincs hová felakasztani, mert ezeknek a hintaszékeknek a nagy részét állvánnyal is meg lehet vásárolni.


Egy faágról lelógatva ideális zöldövezeti pihenőhelyet alakíthatunk ki egy Buborék Szék segítségével.

Elnézegetve a képeket az jutott eszembe, hogy bár hintaágyat lehet kapni kis hazánkban, de ilyen egyszerűen egy ponton rögzítendő pihenőt nem igazán. (kivéve a Svéd bútoráruházat) Nem is beszélve arról, hogy ezeket házba, erkélyre, teraszra is rögzíthetjük. Ami egy növényeket kedvelő, de kerttel nem rendelkező városlakónak is jó lehetőséget ad a kikapcsolódásra.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :