Újság!
Betöltés...

Hortus Hungaricus 2010 D&M szemmel - 1.rész


A délelőtti eső kicsit megrémített, de végül megkönyörült rajtunk a napocska és sikerült kimennem a Hortus Hungaricus kiállításra, ahol megnéztem a kertépítő verseny kertjeit is. Nagyon szép kertek sikerültek.
Egy bánatom volt csupán, hogy amit egyik előző bejegyzésemben írtam, azaz a Chelsea Virágkiállítás díjazott kertjei valamilyen formában megjelennek ezen a kiállításon is, az számomra nem volt szembetűnő.
Persze ez lehet baj is, de a kreativitás szabadságának is felfogható.

A díjazott kertek elsősorban modern díszkertekként tudnának funkcionálni az életünkben. Nagyon ötletesek, de nekem sokkal használhatóbbnak és élhetőbbnek tűntek a nem, vagy kevésbé díjazott kertek.

Sajnos nem tudok mindegyikhez címet mondani, mivel nem tudtak mindenhol leírást adni a kertről, és jegyzetelni nem jegyzeteltem, csak szemléltem, hangulatokat, érzéseket kerestem és sokat-sokat fotóztam.

Ha néhány kert hiányzik, annak kettő oka van. Ez egyik, hogy nem ragadott meg igazán. A másik ok, hogy nem vagyok profi fotós, ezért nem sikerült olyan képet készítenem, ami visszaadná a kert hangulatát.


Galériás Kert.















Ez egy pici kert, alul kisebb tóval, és sűllyesztett pihenővel, a galérián pedig napozó terasszal, és sok-sok napimádóval.


Hagyományos Japán Kert.
Nagyon békés és megnyugtató volt.


 


Észak és Dél ellentéte.
Talán a képen nem mutatkozik meg ez az ellentét, de szívesen elüldögélnék egy ilyen kertben.


Vidéki Kert.
Nekem ez tetszett a legjobban. Lehet, hogy a malom már sok a jóból, de tetszett a romantikája ennek a kertnek.

 

Folytatásban található kerteket is érdemes megnézni: Hortus Hungaricus 2010 D&M szemmel - 2.rész

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Művelt Kert írta...

Nem véletlen, hogy hiányzik a lendület és a tér a bemutatókertekből - nem könnyű ilyen kis terekben kertet létrehozni. Jó látni, hogy a fenntarthatóság kezd megjelenni a dizájnelemek között.

Borbás Ági írta...

Hát nem lehet egyszerű munka egy ilyet létrehozni.
De kiváncsi lennék, hogy Chelsea-ben mekkora területeket kaphatnak a versenyzők.
Azt tudom, hogy kettő méretben versenyezhetnek, de a fotók alapján nem tudok területet saccolni.