Újság!
Betöltés...

Chelsea Virágkiállítás

Vidéki Kert

Nemrég rákerestem a Chelsea Virágkiállítás kert fotóira. Miközben nézegettem, azon gondolkodtam, hogy itt aztán biztosan mindenki találhat a szívéhez közelálló kertet, akár városi minimált, akár vidéki virágost, vagy provence- i levendulásat szeretne.


Provence-i Kert

Jövő hétvégén mi is válogathatunk a kiállított kertek közül, ugyanis szeptember 17-19-ig Hortus Hungaricus kiállítás lesz Szigetszentmiklóson. Bár kisebb méretekben, és kisebb felhajtással, de valami olyasmire számíthatunk, mint a tavaszi Chelsea Flower Show esetében.
A hasonlóságot főként azalatt értem, hogy itt is lesz kertépítő verseny, és ezekben nagyrészt visszaköszönnek a Chelsea kiállításon díjazott kertek. Ha a tavalyi nyerteseket megnézzük, akkor mindenképp felfedezhetjük a hasonlóságot, és meglepő ötletekkel tarkított kerteket láthatunk.

Mobil Kert

De ezzel koránt sincsen baj, ugyanis ezen a területen még sok-sok fejlődés vár ránk, akár a közterületek, akár a kiskertek stílusát nézzük. (A kívétel erősíti a szabályt!)
A lényeg, hogy figyeljünk, és ezáltal fejlődjön a saját kis birodalmunk és környezetünk is. Mert szerintem mindig lehet találni valami kis apró ötletet, amit ha otthon a kertünkbe beépítünk, megvalósíthatjuk az álomkertet.
És ha már Chelsea-be nem is jutunk ki, akkor is lássuk a nagyszerű kertek kicsinyített mását.


Modern-Trópusi Kert

Ezek, és ehhez hasonló fotók itt találhatók: Chelsea Flower Show

2011-es Chelsea Virágkiállításról szóló összefoglalót itt találod:
Chelsea Virágkiállítás 2011 - I.rész
Chelsea Virágkiállítás 2011 - II.rész

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :