Újság!
Betöltés...

Puszpáng/Buxus


Az elmúlt hétvégén vendégségben voltunk, és a kertben található puszpáng bokrokból kértem néhány dugványozásra használható ágat.

Nagyon régóta szerettem volna a kertbe alacsony puszpáng sövényeket, vagy puszpáng labdákat. Ám olyan mennyiségre lenne szükségem, ami a budapesti kertészetek áraival számolva egy kész vagyon.

Mostanában olvastam a KertiNapló blogon, hogy ők még a kertépítés elején 90Ft/db áron vásárolták a puszpángokat. Na, ilyen áron én is bevásárolnám a szükséges mennyiséget.

Mivel ezt a kedvezményes árat maximum egy vidéki nagy kertészetben sikerülne kialkudnom, ezért marad a dugványozás.

Nem nehéz művelet az egész. Összesen arra kell vigyázni, hogy az ágakat ne a cserép közepébe, hanem az egyik sarkába szúrjuk. Mivel ezek pici cserepek, ezért 2-2 darab ágacskát szúrkáltam beléjük.
Ha még lesz idén vénasszonyok nyara, akkor talán az kiültetésre is sor kerülhet.

Sajnos nem sikerült lefotóznom az eredményt, mert szürkület lett, mire végeztem.


A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

Művelt Kert írta...

Köszönöm a látogatást nálam, kedves Dekor és Mentha! Éppen én is buxus szaporításon gondolkodom a kertünkkel örökölt fajtából. Kékes levelűt is szeretnék, de némi utánjárás szükséges a beszerzéshez, mert sajnos nem árulják minden kertészetben.

Miért kell a cserép sarkába szúrni a vesszőt?

Eszter

Borbás Ági írta...

Nagyon tetszett a blogod.
Szerencsés vagy, hogy van honnan szaporítanod. Általában, ha valami különlegesebb növényt szeretnénk megvásárolni kis hazánkban, akkor az nagyobb utána járást igényel.

Különben azért érdemes a szélére, vagy a sarkába szúrni, mert akkor a veszző elrohadása megelőzhető. A cserép közepén mindig sokkal nedvesebb a föld.