Újság!
Betöltés...

Töltött cukkini


Egy csöppet összegyűlt a kertből beszedett cukkini mennyiség. Különböző méretekben szedték le a szüleim, így bármilyen felhasználást lehetővé tesznek.
Kisebbik fiam kedvence a fokhagymás cukkinis tészta, de most gondoltam a húsevő társaságra is, így a töltött variáció mellett döntöttem.

Sokszor készítettem már, de idáig sosem voltam vele megelégedve. Valahol a fűszerezésnél rontottam el. Ez olyan, mint amikor valamilyen homályos elképzeléssel elindulunk vásárolni, és valahogy a boltban sem tisztul ki a kép az áhított tárgyról.
De most sikerült megtalálni a számomra ideális variációt. Semmi extrát nem kell róla gondolni, de pont ez a jó benne.

Hozzávalók:
2db közepes cukkini
60-70dkg darált hús
1 nagy fej vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma (de ennél többet is elbír)
1,5dl sűrített paradicsom
1ek mustár
só, bors
petrezselyem
majoranna
2dl tejföl
1ek liszt
2ek olaj

A cukkiniket megmostam, majd hosszában félbevágtam és a belsejüket bekentem vékonyan sóval. A magján kívül a húsából is kikapartam annyit, hogy kb. 0,5cm még megmaradjon, majd a kikapart húsát felkockáztam. A vöröshagymát, fokhagymát megpucoltam és szintén felkockáztam.

Olajon kicsit megpároltam az apróra vágott hagymákat, majd rádobtam a darált húst. Amikor kifehéredett, akkor rögtön beledobtam a felkockázott cukkinit. Ezután szép sorjában következtek az ízesítésre szolgáló alapanyagok: sűrített paradicsom püré, mustár, só, bors, petrezselyem, majoranna.

Amikor puhára párolódott, ráöntöttem a kis vizzel elkevert lisztet és tejfölt.

Az alufóliával bélelt tepsibe belehelyeztem a cukkini hajókat, és megtöltöttem a keverékkel.

200C-n alsó-felső sütéssel 30 percig sütöttem. Amíg készre sült, pont elég időm volt egy családi adag rízs elkészítéséhez.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :