Újság!
Betöltés...

Formázz betűket mohával - Csináld magad! (DIY)

Moha graffitikről már írtam egy poszt erejéig, ám a mai moha betűk egészen új lehetőségeket nyitnak ez előtt a zöld alkotóművészet előtt. Nem kell tartani attól, hogy az egész falat belepi majd a moha és attól sem, hogy ha ráununk, akkor majd eltávolíthatatlan emlékként fog díszelegni a falunkon.


Csak fából kivágott betűkre van szükségünk, amelyekre ragasztóval rögzítjük a minél finomabb fodrozatú mohát.
Csak kis felületekkel haladj, amikor a ragasztópáka forró ragasztóját felhasználva gyorsan és sűrűn befeded zöld mohával a betűk elülső felét úgy, hogy az minél tömöttebben fedjen.
Miután végeztél mindegyik betűvel, hagyd megszáradni és végül a kezeddel simítsd végig párszor. Ezzel tudod leszedni a felesleget.


A hátuljára rögzíts akasztót, így akár ajtóra, falra de ha úgy jobban tetszik, akkor egy komódra állítva szobadíszként is felhasználhatod.
Fontos, hogy fára ragaszd és ne kartonra, mert élő növényként szüksége lesz némi vízre, amit permetezve jutatthatsz el a növényhez. Ezt természetesen a kartonból formázott betű nehezen viselné.



További ötletek itt:





 Ha tetszett, akkor olvass bele ezekbe is:
Zöldülő graffiti a falakon
Kertépítő verseny 2012 - Dekor&Mentha szemmel

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :