Újság!
Betöltés...

Gasztrovirág, avagy virágzó ételek a tányérodon

Évről - évre egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a virágok a gasztronómia területén is. Mert ami szép, az lehet akár finom is, és szerencsére van itt jó példa rá bőven.


Rózsaszirom saláta

Jó néhány magyar blogger írásából és fotójából válogatva egy egész csokor finomság gyűlt össze. Lesz olyan, amit már ismertek és természetesen olyan is, ami még nekem is meglepetést okozott.
Ti melyiket próbálnátok vagy próbáltátok már ki?


Szendvics: Virágos saláta
 
Érdemes feldobni a salátát néhány izgalmas színű és ízű virággal. Már a látvány is frissítő hatással bír.


Lekvár: Ibolya dzsem
 
Mire jó az ibolya azon kívül, hogy csodáljuk a vázában és a kertben? Például málna ízű lekvár is készíthető belőle. Az ízén kívül a színe is magával ragadó!


Fagylalt: Levendula fagylalt
Kép forrása
Barátnőm nagy kedvence a levendulás fagylalt, aki szerint ez egy pihenésre csábító étel alvásra képtelen gyerekeinknél is. (Hogy őszinte legyek nagyon finom, de gyerekeimből sajnos semilyen relaxáló hatást nem váltott ki. Egy próbát mindenképp megér!)


Dekoráció: Kandírozott ibolya
 
Egy - egy torta dekorálásánál mindig akkora bajban vagyok.
Hát végre itt egy első osztályú ötlet!


Limonádé: Pitypang limonádé
Sok a pitypang a kertedben?
Akkor készülj az aratásra, mert kellemes limonádét készíthetsz a virágából, így megakadályozhatod, hogy egyre nagyobb területet lepjen el ez a gyermekien sárga és bohó, de a gyepben annál bosszantóbb növény.

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :