Újság!
Betöltés...

Variációk egy témára - Emelt ágyások, ahogy még sosem próbáltad

Magaságyás hagyományos, rusztikus és modern kivitelben. Nincs olyan megoldás, ami ne lehetne jó.
Akár ez is lehetne a mai bejegyzés címe.
Íme néhány izgalmas példa arra, hogyan lehet kreatív és ötletes veteményes ágyásokat alkotni olyankor, amikor nem korlátoznak a megszokások és a hagyományos elvárások az anyagválasztás területén.


Ezek az igen eredeti megoldások szabadkezet adnak ahhoz, hogy kedvünkre alkothassunk a kertben is.
A méret kiválasztásánál elsődleges szempont volt a könnyű karbantarthatóság, azaz anélkül tudjuk gondozni növényeinket, hogy közben rálépnénk és összetömörítenénk körülöttük a talajt. Ezért ideális a 120 - 150 cm- es szélesség és a nagyjából 2m méteres hosszúság.

Fonott vesszők
Szükséged lesz hozzá 18 db 50cm hosszú vas rúdra, a magaságyás méretéhez vágott kerti fóliára és nagyjából 100 db hosszú hajlékony vesszőre.
Farönkök
Farönköket a kimért ágyásméret szerint helyezd el és rakd le.
Zsalukövek
Zsalukövekkel is tökéletesen kialakíthatóak a magasított falak. Összesen 16 darabra lesz szükséged ahhoz, hogy egy ideális méretű ágyást alakíthass ki velük.
Remek ötlet, a zsalukőbe ültetett plusz szegélyágyás.
Deszkák
Ezt a magaságyást csavarok és szögek nélkül állították össze. Kívülről a vasrudak (12 db) cölöpként támasztják a deszkákat, míg belülről a föld tart ellen.
Homokzsákok
Végül pedig 20 darab homokzsák szintén tökéletes falat alkot egy veteményeskertnek.
Forrás

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

0 megjegyzés :