Újság!
Betöltés...

Városi park a síneken

New York-ban úgy döntött a városvezetés, hogy a szükségtelenné vált belvárosi magasvasúti szárnyvonalakat újrahasznosítja a városlakók javára. Minden városvezetőnek a figyelmébe tudom ajánlani ezt a nagyszerű ötletet, ha valami hasznos dolgot szeretne alkotni a lakói számára, hogy kellemesebbé és élhetőbbé tegye a városi életformát.


Ezt a közparkot egy elhagyott és az idők folyamán már igen lepusztult magasvasút pályáján hozták létre, ami Manhattan-en vonul keresztül több mint 1 mérföld hosszan. Hab a tortán, hogy két zseniálisan tehetséges embert kértek fel erre a munkára. Egyikük már sokak számára ismerten csengő név lesz: a holland kerttervező Piet Oudolf, míg másikuk egy new york-i tájépítész James Corner. Ketten együtt pedig egy igazán különleges talán, azt is lehet mondani, hogy a 2011-es év parkját alkották meg.

Ezzel az ingyenes közpark ötlettel tulajdonképpen újra fogalmazták a new york-i élmények lehetőségeit. Azáltal, hogy megspórolták a bontási költségeket, egy egyedi hangulatú és az egész belvárost behálózó zöld szigetet hoztak létre magasan a városi forgalom felett, ami valószínűleg a városlakók közérzetére is jó hatással van.

Ilyen volt

...és ilyen is volt.

Most pedig:








Forrás: Itt és Itt

A szerző: Borbás Ágnes

A Dekor&Mentha blog elindítója, a Dekor&Mentha Shop megalkotója is vagyok. Írásaim mindenkinek szólnak, akinek fontos a szépség, aki szerint a szép része a kert, akár virágoskert, akár ehető kert.

Zöldségmagok, fűszermagok, virágmagok, virághagymák, kerti eszközök, kerti kiegészítők egyaránt megtalálhatók a Dekor&Mentha Shop kínálatában. Napi és ünnepi ötletekkel, meglepetésekkel, saját kertek versenyeivel szeretnék kedvében járni látogatóimnak, kertépítő társaimnak.

2 megjegyzés :

kiskertem írta...

Eszméletlen jó, szuper ötlet!

Borbás Ági írta...

Jaj, nekem mondod? Napok óta erről beszélek mindenkivel. :))